Wandel Inge

Over INGE

Inge van Bijnen was een fanatieke deelnemer aan Run For KiKa.

Helaas is Inge op zaterdag 3 december 2022 op veel te jonge leeftijd overleden.

Op 9 juli 1975 werd Inge geboren in Den Bosch. Ze was de dochter van Jan en Anneloes Visser-Houtriet. Samen met haar broer Erik genoot ze van een fijne jeugd. Inge was tien jaar oud toen het gezin Visser naar Vlijmen verhuisde. Inge was een echte dierenvriend, net zoals de rest van haar familie.

Naast haar liefde voor dieren had ze een enorme passie voor sport. De sportieve kant van Inge kwam in een stroomversnelling toen ze als 15-jarig meisje besloot om bij de Vlijmense Girls te gaan voetballen. Hier werd de basis gelegd voor haar uiterst sportieve leven. Binnen no time groeide ze uit naar aanvoerder. Haar fanatisme, doorzettingsvermogen en enthousiaste instelling maakte haar tot een echte leider.

In 1997 trouwde Inge met haar grote liefde Theo van Bijnen. Samen kregen ze vier kinderen: Michelle, Sam, Bjorn en Kiki. Helaas hebben ze dochter en zusje Sam vlak na haar geboorte verloren, maar een mooi plekje in de familie van Bijnen heeft Sam altijd behouden. Op jonge leeftijd heeft Inge een zwaar motorongeluk gehad. Ze brak haar been en haar kaken, maar dat weerhield haar niet om na haar herstel weer op het voetbalveld te staan. Bij de eerste echte wedstrijd scheurde ze haar kruisbanden. Ze herstelde steeds, maar nadat ze na enkele jaren haar andere kruisband scheurde, was het volgens de arts toch echt wel tijd om een andere, sportieve hobby te gaan zoeken. Inge wilde graag blijven sporten en hardlopen was een optie. Maar wat is hardlopen zonder een doel? Korte afstanden hardlopen werden al gauw volledige marathons lopen. Samen met haar witte hond Liz liep ze ontelbare kilometers en daardoor wist eigenlijk iedereen in Vlijmen wel wie Inge was.

Inge wilde zich graag inzetten voor het goede doel. Zo kwam Inge in contact met KiKa en kon ze haar marathons koppelen aan donatiewerving voor Stichting Kinderen Kankervrij.
Zo liep Inge haar eerste marathon voor KiKa in New York in 2017. Gevolgd door marathons in Tokyo, Berlijn, Londen, Valencia en Chicago.
Haar grote marathon doel was om in april 2023 in Boston deel te nemen. Hiervoor was Inge ook al ingeloot. Na deze marathon zou Inge haar Six Star medaille ontvangen, haar grote droom!

Niet alleen was het behalen van deze medaille haar grote droom, maar ook het ophalen van zoveel mogelijk donaties was haar ultieme doel.
Helaas heeft ze haar grote droom niet kunnen waarmaken, want op zaterdag 3 december 2022 maakten twee hersenbloedingen een abrupt einde aan haar mooie en veel te korte leven. Ongelooflijk, onvoorstelbaar en nog altijd niet te bevatten.

Ter nagedachtenis aan Inge wil haar gezin, familie en vrienden ervoor zorgen dat er nog altijd geld voor kika opgehaald wordt.

Op de Run for Kika pagina van Inge schreef Inge haar eigen motivatie over het lopen van marathons:

Hoe mooi zou het zijn als er geen kinderen meer overlijden aan kanker! Daarom zet ik me graag in voor Kika om het overlevingspercentage te vergroten. Met deze marathon behaal ik mijn ultieme marathondoel, de Six Star Finisher medaille! Voor en door Kika is deze droom gestart met de marathon in New York in 2017. Het blijft doorbijten en hard werken maar dat is niets vergeleken met de strijd die deze zieke kinderen leveren. Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 81% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Ons doel is om dit percentage te verhogen naar 100%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. 

Help je me mee? Alle beetjes helpen.

Nou…… lieve sportieve, geliefde Inge, op jouw vraag help je me mee? 
Kunnen we volmondig JA zeggen.

Op 9 juli 2023 de dag dat jij 48 jaar zou zijn geworden, organiseerden wij de eerste van een reeks van 6 wandel-Inge’s. Wij gaan samen met Theo en jullie kinderen jouw prachtige werk voortzetten.

Theo heeft de ambitie uitgesproken om naast de benodigde laatste marathon in Boston in Inge’s voetsporen te treden. Theo is voornemens alle vijf marathons die Inge al heeft gelopen, ook zelf te gaan lopen.
Zijn mening is : anders telt het niet echt!

Inge’s droom is vanaf nu dus ook Theo’s droom.

Wij weten zeker dat Theo met Inge in zijn gedachten en zijn herinneringen aan hun leven samen, in zijn gedachten met zich mee zal dragen. Dit zal hem hopelijk de benodigde kracht geven. Iedereen zal hem daar ook zeker bij steunen.

Theo’s bijnaam is “de Bijter” en we hebben er alle vertrouwen in dat deze naam in de komende jaren in zijn voordeel gaat werken.

Ons doel als organistatie is om over 6 jaar tijdens de 6e editie van de wandel-Inge met jullie beide in gedachten symbolisch de Six Star medaille te behalen.

Lees hier het artikel uit het Brabants Dagblad van 3 maart 2023.

https://www.bd.nl/heusden/inge-is-er-niet-meer-maar-met-wandel-inge-gaat-vlijmen-haar-herdenken-en-het-leven-vieren~a66a3b80/?cb=e0bd2acce3e02bf4c301b2e5cedd1e26&auth_rd=1

Onze social media kanalen
Strip
Strip

HET INITIATIEF

Een groep mensen,  bestaande uit familie en vrienden van Inge van Bijnen nam hiervoor het initiatief. Ons bestuur bestaat uit Theo van Bijnen als voorzitter, Simone van Weert en Corine van Helvoort als duo-secretaris en onze penningmeester is Marion Dorgelo. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Naast dat er mensen gaan wandelen voor het goede doel, organiseren wij op ons festivalterrein een gezellige markt, realiseren wij een kinderspeelparadijs en zal er een groot open podium ve...